Bestuurder Dimpact en wethouder gemeente Hoorn tekenen samenwerkingscontract Dimpact 2024
15 jul 2024
3 min.
Nieuws

Gemeente Hoorn nieuwe lidgemeente Dimpact

Op donderdag 11 juli reisden wij af naar de West-Friese gemeente Hoorn. Een bijzondere dag, want vandaag tekende gemeente Hoorn het samenwerkingscontract. Wij verwelkomen gemeente Hoorn als 42e lidgemeente van de Dimpact-vereniging. Samen verbeteren we de digitale dienstverlening voor meer dan drie miljoen inwoners!

In het gemeentehuis van Hoorn ondertekenden Dick Bennis (wethouder gemeente Hoorn) en Jack Lenting (directeur-bestuurder Dimpact) de overeenkomst voor samenwerking binnen Dimpact.

Samenwerken binnen Dimpact

Dimpact is een vereniging van ruim 40 gemeenten die samenwerken om de digitale dienstverlening aan inwoners en bedrijven te verbeteren. Nieuwe technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een snel tempo op. Gemeenten slaan daarom steeds meer de handen ineen om krachten te bundelen.

Patrick Castenmiller (strategisch adviseur gemeente Hoorn en coördinator Dimpact): “Gemeenten zijn nogal op zichzelf gericht. Dimpact realiseert concrete producten en standaarden voor gemeenten die zij makkelijk kunnen toepassen om de digitale publieke dienstverlening te vernieuwen. De meerwaarde van Dimpact is de ontwikkeling naar een meer geïntegreerde overheid.”

Coordinator gemeente Hoorn

Oplossing Open Inwonerplatform (OIP)

Voor de ruim 75.000 inwoners en de ondernemers van Hoorn wil de gemeente een portaal opzetten waarin zij inzicht kunnen krijgen in de (status)informatie van lopende en eerdere aanvragen. Waar ze hun communicatie met de gemeente kunnen volgen en toegang kunnen krijgen tot de gegevens die de gemeente over hen bewaart. Het Open Inwonerplatform van Dimpact vindt de gemeente Hoorn daarvoor een geschikte oplossing. Daarbij ziet de gemeente ook kansen om haar digitale dienstverlening te moderniseren en te verbeteren met de mogelijkheden die PodiumD biedt.

Gemeente Hoorn ziet een actieve deelname binnen de vereniging voor zich en is enthousiast over de nieuwe samenwerking. Dick Bennis: We streven als Hoorn naar een goede dienstverlening die onze inwoners en ondernemers waarderen met minimaal een 8. Om dit te bereiken is het ook nodig om onze digitale dienstverlening te verbeteren. Met hun jarenlange ervaring heeft Dimpact methoden ontwikkeld om echt samen met gemeenten resultaten te behalen. En bewezen oplossingen in te zetten. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Bestuurder Dimpact en wethouder gemeente Hoorn tekenen samenwerkingscontract Dimpact 2024

Common Ground

Vanuit hun digitaliseringsvisie houdt de gemeente Hoorn de ontwikkelingen over Common Ground nauwlettend in de gaten om waar mogelijk de digitale dienstverlening voor haar inwoners en ondernemers te verbeteren. Omdat Common Ground zo’n groot vraagstuk is, pakt gemeente Hoorn het graag samen op met andere gemeenten binnen de vereniging.

Dick Bennis: Common Ground is een denkwijze voor een nauwere samenwerking tussen gemeenten. Door gezamenlijk te investeren en onze krachten te bundelen, creëren we samen een eenvoudiger, sneller en slimmer dienstverleningssysteem. In plaats van zelf het wiel uit te vinden. En dat is weer fijn voor onze inwoners.’’

Warm welkom

Wij heten de gemeente Hoorn van harte welkom binnen onze vereniging en we kijken uit naar de toekomstige samenwerking! Jack Lenting: “Wij zijn erg blij met de toetreding van gemeente Hoorn! In samenwerking met de andere 41 gemeenten van Dimpact wil de gemeente werken aan het toekomstbestendig maken van hun informatielandschap. Dit willen zij doen met de producten van Dimpact. Het is mooi om te zien dat gemeente Hoorn binnen de vereniging actief de samenwerking met andere gemeenten zoekt om zo een optimale digitale publieke dienstverlening te realiseren.”

Werksessie Dimpact gemeente Hoorn

Meer informatie?

Meer weten over dit bericht? Neem dan gerust contact op met ons op. Wij staan je graag te woord!