Open Online is een toegankelijke en gebruiksvriendelijke oplossing voor websites ontwikkeld voor en met gemeenten. Inwoners en ondernemers kunnen snel en eenvoudig informatie vinden. Medewerkers kunnen de website aan de achterkant makkelijk up-to-date houden. Met Open Online hebben inmiddels meer dan 30 gemeenten alles in huis voor een gebruiksvriendelijke en toekomstgerichte website.
Waarom Open Online is ontwikkeld
In 2019 liep het Website en Intranet Model 2.0. (WIM) af. Deze oplossing draaide in een versie van Drupal die niet meer werd doorontwikkeld. Vanuit de ambitie om gebruiksvriendelijke en toegankelijke dienstverlening te blijven bieden, ontwikkelden Dimpact-gemeenten samen Open Online. Ontwikkelpartner IO (destijds Intracto) leverde de software.
Eenvoudige, gebruiksvriendelijke dienstverlening
Open Online biedt een efficiënte beheeromgeving waarmee redacteuren en beheerders informatie makkelijk up-to-date kunnen houden. Met slechts een paar klikken kan de inhoud bewerkt worden of een nieuwe website worden toegevoegd voor specifieke doeleinden. Op basis van de behoeften van inwoners en ondernemers ontwikkelen gemeenten continu door.
Samenwerken binnen Dimpact
Gemeentewebsites zijn de digitale ingang naar gemeentelijke dienstverlening. Veel producten die gemeenten aanbieden lijken op elkaar. Ook moeten gemeentewebsites aan dezelfde complexe wet- en regelgeving voldoen. Door ideeën en verbeteringen te delen, zetten Dimpact-gemeenten samen de dienstverlening van morgen neer. Samenwerken loont dus.
Toekomstgerichte gemeentewebsites
Op termijn wordt Open Online onderdeel van PodiumD, het geïntegreerde platform voor digitale dienstverlening. Dimpact ontwikkelt dit platform samen met haar leden. Op PodiumD werken verschillende oplossingen samen aan naadloze, intuïtieve en mensgerichte dienstverlening. Open Online blijft dus geen op zichzelf staande oplossing voor websites, maar wordt onderdeel van een integrale digitale dienstverlening.
Meer informatie
Heb je vragen of wil je weten wat Open Online voor jouw gemeente kan betekenen?